Αυτό το φαγητό μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε ρολό ή με κάποιο άλλο κομμάτι κρέας της προτίμησης σας. Εγώ το έφτιαξα με ρολό χοιρινό γεμιστό με τυρί και δαμάσκηνα. Πιστεύω ότι τα δαμάσκηνα του ρολού σε συνδυασμό με το πετιμέζι της σάλτσας «δένουν» υπέροχα , το «μελώνουν» και δίνουν μια ιδιαίτερη γλυκύτητα σε αυτό το φαγητό.
Υλικά
1 ρολό χοιρινό γεμιστό ή μη (μπορείτε να το βρείτε σε μεγάλα κρεοπωλεία)
1 κιλό μικρές πατατούλες με τη φλούδα τους
Χυμό από δύο μεγάλα λεμόνια
Χυμό από ένα μεγάλο πορτοκάλι
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι καφέ πετιμέζι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά και σκουπίζουμε τις πατάτες.
Βάζουμε στο κέντρο μιας γάστρας με καπάκι το ρολό και γύρω-γύρω τις πατατούλες με τη φλούδα τους, κομμένες στη μέση. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Χτυπάμε στο multi το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού και το πετιμέζι και περιχύνουμε με αυτό το μίγμα το φαγητό μας.
Σκεπάζουμε με το καπάκι τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200ο φούρνο για 100’-120’. Το ελέγχουμε αν έχουν γίνει οι πατάτες (τσιμπάμε με ένα πιρούνι κι αν είναι αρκετά μαλακές είναι έτοιμο). Μετά, ανοίγουμε το καπάκι και ψήνουμε για άλλα 5’-10’ μέχρι να ροδοκοκκινίσει ωραία το φαγητό μας.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.