Ο καπνιστός σολομός δίνει ένα ιδιαίτερο άρωμα σε αυτό το ριζότο και μπορεί να σερβιριστεί κι ως πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο τραπέζι.

Υλικά

50 γραμμάρια βούτυρο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

400 γραμμάρια καπνιστός σολομός κομμένος σε μικρά κομμάτια

350 γραμμάρια ρύζι για ριζότο

100 ml λευκό, ξηρό κρασί

700 ml ζωμός κότας

1 κουταλιά της σούπας θυμάρι

2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Λεπτοκομμένες φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το θυμάρι και το ρύζι κι ανακατεύουμε για 1’.

Προσθέτουμε το ζωμό κότας και το κρασί κι ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι το τηγάνι. Μαγειρεύουμε για περίπου 15’ μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά από το ρύζι. Προσθέτουμε τον καπνιστό σολομό και την παρμεζάνα κι ανακατεύουμε καλά. Αν χρειάζεται βάζουμε αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με τις φέτες λεμόνι. Επίσης αντί για φέτες λεμονιού, μπορούμε, αν προτιμάμε, να διακοσμήσουμε με ξύσμα λεμονιού.