Πρωτομηνιά σημέρα και θα πρέπει επίσημα πλέον να αποχαιρετήσουμε τις καλοκαιρινές συνήθειες κάνοντας και τις απαραίτητες αλλαγές στη διατροφή μας (εντάξει, δεν θα απαγορεύσουμε τελείως τα καλαμαρακιά και τα ουζάκια…) Τι καλύτερο από το να υποδεχτούμε τον Νοέμβρη με μια θρεπτική (τα ρεβύθια είναι τροφή πλούσια σε πρωτείνες, φυτικές ίνες και φολικό οξύ) και χορταστική συνταγή;

Τι θα χρειαστείτε για 8 μερίδες περίπου:

  • 500 γρ. ρεβύθια
  • 2 μεγάλα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • ½ κουτ.γλυκού κορν φλάουρ
  • ¾ κούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι/πιπέρι

Οδηγίες:

1. Βάζετε από την προηγούμενη νύχτα τα ρεβίθια σε νερό (αν θέλετε μπορείτε να διαλύσετε 1 κουταλιά μαγειρική σόδα) να μουλιάσουν.

2. Την επομένη τα πλένετε καλά και τα βάζετε σε νερό που βράζει. Αφήνετε να βράσουν λίγη ώρα με ξεσκέπαστη κατσαρόλα και αφαιρείτε τους αφρούς. Όταν πια δεν αφρίζουν άλλο προσθέτετε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και αλατοπίπερο.

3. Kλείνετε τη χύτρα και βράζετε για 40 περίπου λεπτά (αν χρησιμοποιείτε απλή κατσαρόλα πρέπει να αυξήσετε τους χρόνους και να προσθέσετε αν χρειαστεί ζεστό νερό).

4. Ανοίγετε την χύτρα (αφού πρώτα την εκτονώσετε) και προσθέτετε το λάδι και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 – 10 λεπτά.

5. Σερβίρονται ζεστά με λεμόνι.