Τι πιο ωραίο και δροσιστικό, τώρα που καίει ο τόπος και οι τάσεις λιποθυμίας μας παίρνουν αγκαλιά, από μία παγωμένη λεμονάδα που υπόσχεται να μας δώσει ενέργεια, να ενυδατώσει τον οργανισμό και να μας τονώσει.

Ο ευεργετικός συνδυασμός λεμόνι-καρπούζι-βασιλικός θα κάνει το θαύμα του αρκεί να αφιερώσεις λίγα λεπτά για την προετοιμασία αυτής της υπέροχης λεμονάδας!

Υλικά:

1 φλιτζάνι νερό

3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη

1 φλιτζάνι βασιλικό – φρέσκο και ψιλοκομμένο

8 φλιτζάνια καρπούζι κομμένο σε κύβους

Το χυμό τριών λεμονιών

Προετοιμασία 

Μέσα σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την ζάχαρη και το αφήνουμε να πάρει την πρώτη βράση.

Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει για πέντε λεπτά ή μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τον βασιλικό.

Σουρώνουμε το μείγμα και κρατάμε τον χυμό σε ένα μπολ.

Βάζουμε το καρπούζι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πολτός. Σουρώνουμε και προσθέτουμε τον χυμό του στον χυμό από το λεμόνι, την ζάχαρη και το βασιλικό.

Γεμίζουμε μία κανάτα και τη βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει!

Καλή απόλαυση!