Μία απολαυστική και εύκολη συνταγή για brownies από τον pastry chef Χρήστο Βέργαδο.
Υλικά:
300gr σοκολάτα κουβερτούρα
150gr βούτυρο
300gr ζάχαρη καστανή
200gr αλεύρι
4 αυγά
100gr φουντούκια χοντροκομμένα
Εκτέλεση:
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο. Σ’ ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά. Κατεβάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα απο το μπεν-μαρί και την προσθέτουμε στο μίγμα της ζάχαρης ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και αδειάζουμε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη και ζαχαρωμένη φόρμα.
Πασπαλίζουμε με τα φουντούκια (ή οποιοδήποτε ξηρό καρπό) και ψήνουμε στους 180οC για 20 λεπτά.