Μια παραδοσιακή συνταγή των Φιλιππίνων

Yλικά για 4 μερίδες

270γρ. Ramen Noodles

4 βρασμένα αυγά

10 γρ. σκόνη Dashi

3 κ.σ. Miso Πάστα

3 κ.σ. σάλτσα σόγιας με λιγότερο αλάτι

150 γρ. σπανάκι

140 γρ. Μπαμπού σε φέτες

200 γρ. φύτρες φασολιών

2 κλωνάρια φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

Λίγο λάδι τσίλι

1 ½ με 2 λίτρα νερό

Φυστικέλαιο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ramen noodles για 4’ σε 1 ½ με 2lt νερό. Μόλις βράσουν, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα & τα βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο φυστικέλαιο για να μην κολλήσουν.

Στο νερό που βράσαμε τα ramen, θα βράσουμε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά, ξεκινώντας από τα αυγά. Συνεχίζουμε με το σπανάκι για να πάρει μια βράση και μετά με τα μπαμπού και τις φύτρες. Σε τέσσερα μπολ σούπας μοιράζουμε τα ramen.Πάνω από τα νουντλς βάζουμε τα λαχανικά το ένα δίπλα στο άλλο, κόβουμε τα αυγά στη μέση και βάζουμε σε κάθε μπολ από δύο μισά.

Στην κατσαρόλα με το νερό που βράσαμε όλα τα υλικά μας, ρίχνουμε τη σκόνη dashi με τη σάλτσα σόγιας και το αφήνουμε λίγο να βράσει. Σε ένα μπολ βάζουμε την πάστα σόγιας και με λίγο ζωμό από αυτόν που φτιάξαμε στην κατσαρόλα μας, τη διαλύουμε, προσθέτουμε ξανά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε το ζωμό στα μπολ που έχουμε ετοιμάσει με τα ramen και τα λαχανικά. Πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι τσίλι ανάλογα πόσο πικάντικο το θέλουμε.

Bρείτε τα υλικά που χρειάζεστε για συνταγές ασιατικής κουζίνας στο Wok Shop