Το κουνουπίδι είναι λίγο παρεξηγημένο, αλλά για ένα περίεργο λόγο εμένα μου αρέσει. Με αυτό τον τρόπο μαγειρέματος δεν μυρίζει καθόλου το σπίτι και το ψητό κουνουπίδι είναι ένα υπέροχο συνοδευτικό για πολλά πιάτα ή τρώγεται αντί σαλάτας.

Υλικά

1 μεγάλο κουνουπίδι (μόνο τα λουλουδάκια του)

5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι γλυκού καπνιστή πάπρικα

1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

2 μικρές σκελίδες σκόρδο περασμένες από την πρέσα

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το κουνουπίδι και βάζουμε τα λουλουδάκια του σε ένα μεγάλο μπολ.

Σ’ ένα φλιτζάνι ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε με αυτό το μίγμα το κουνουπίδι. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να πάει παντού το μίγμα μπαχαρικών και βάζουμε το κουνουπίδι σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

Ψήνουμε για 35’-40’ (ελέγχουμε με ένα πιρούνι αν έχει μαλακώσει το κουνουπίδι) σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο στη μεσαία σχάρα κι ανακατεύουμε κάποιες φορές για να ροδίσουν όλα τα λουλουδάκια του κουνουπιδιού ομοιόμορφα.

Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.