Αν έχεις σπίτι σου πατάτες τότε επιβάλλεται να δοκιμάσεις τη συγκεκριμένη συνταγή. Αν δεν έχεις τότε να πας να πάρεις αμέσως!
Υλικά
4 ολόκληρες πατάτες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι σέλινο, ψιλοκομμένο
2 ολόκληρα καρότα ψιλοκομμένα
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι γάλα
2 φλιτζάνια κοτόπουλο ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
2 φλιτζάνια τυρί μοτσαρέλα ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι μαγειρεμένο μπέικον ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 2oo βαθμούς. Αλείφουμε σε ένα ταψί λίγο λάδι για να μη κολλήσουν οι πατάτες.Παίρνουμε ένα πιρούνι και το χρησιμοποιούμε για να κάνουμε τρύπες γύρω από τις πατάτες ενώ στη συνέχεια τις τοποθετούμε στο ταψί. Περιχύνουμε τις κορυφές με το μισό λάδι και λίγο αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μέσο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, το σέλινο, τα καρότα, το κρεμμύδι, το θυμάρι, και λίγο αλάτι και πιπέρι Σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 7 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο στο τηγάνι και αφήνουμε να λιώσει. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι πάνω από τα λαχανικά και ανακατεύουμε για λίγο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα πάνω από τα λαχανικά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε δημιουργώντας μια παχύρρευστη σάλτσα. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 2 έως 3 λεπτά. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το κοτόπουλο, το 1/3 της μοτσαρέλας και άλλο λίγο αλάτι και πιπέρι.
Μόλις οι πατάτες έχουν κρυώσει, κόβουμε τις κορυφές κατά μήκος και αφαιρούμε το εσωτερικό ώστε να υπάρχει χώρος για τη γέμιση.Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα σε κάθε ψητή πατάτα και συμπληρώνουμε το υπόλοιπο με μοτσαρέλα.Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο για πέντε λεπτά ή μέχρι το τυρί να λιώσει. Αφαιρούμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με μπέικον, και σερβίρουμε αμέσως!