Ένα ελαφρύ και γευστικό γλύκισμα μόλις 135 θερμίδων ανά μερίδα που γίνεται πανεύκολα χάρη στην ψηστιέρα της Russell Hobbs.
Τα υλικά για 4 μερίδες είναι:
- 25 γρ. ζεματισμένα φουντούκια ή αμύγδαλα
- Ηλιέλαιο για την επάλειψη
- 2 ώριμα αχλάδια σε φέτες δίχως τον πυρήνα τους
- 2 ώριμα νεκταρίνια σε φέτες δίχως το κουκούτσι τους
- 4 ώριμα δαμάσκηνα, κομμένα στη μέση δίχως το κουκούτσι τους
- 200 γρ. της κούπας κρέμα τυριού frais χωρίς λιπαρά
- ½ κ.γλ. βανίλια σε σκόνη ή μερικές σταγόνες υγρής βανίλιας
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε τη ψηστιέρα της Russell Hobbs.
- Προσθέτετε τα φουντούκια και τα αμύγδαλα, κλείνετε το καπάκι και τα αφήνετε για 3 λεπτά μέχρι να ψηθούν ελαφρά.
- Σπρώχνετε τους καρπούς με μία ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα στο δοχείο συγκέντρωσης υγρών και μετά σε ένα πιάτο και τους αφήνετε να κρυώσουν
- Αλείψτε ελαφρά τη σχάρα με ηλιέλαιο και επανατοποθετήστε το δοχείο συγκέντρωσης υγρών.
- Τοποθετήστε τα αχλάδια, τα νεκταρίνια και τα δαμάσκηνα στην επιφάνεια του grill, κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε για 6-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.
- Αναμείξτε την κρέμα τυριού με τη βανίλια.
- Ψιλοκόψτε τα αμύγδαλα ή τα φουντούκια.
- Βάλτε τα φρούτα σε τέσσερα πιάτα του γλυκού και καλύψτε τα με μία κουταλιά της σούπας την κρέμα τυριού με βανίλια και πασπαλίστε με τα κομμάτια των ξηρών καρπών.