Μια νηστίσιμη συνταγή που αποτελεί μια εναλλαγή γεύσεων και υφών παρόλο που είναι ένα πολύ ελαφρύ πιάτο.

Υλικά:

  • 1 κιλό γαρίδες
  • 3κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 160 ml γλυκιά σάλτσα τσίλι
  • 125 γρ. μπιζέλι κομμένο
  • Ρύζι ατμού

Καλύψτε την επιφάνεια ενός αντικολλητικού τηγανιού με το ελαιόλαδο.

Ζεστάνετε το τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία και σοτάρετε τις γαρίδες λίγες λίγες, γυρίζοντας τις έτσι ώστε η κάθε επιφάνεια να καίγεται για 30 δευτερόλεπτα.

Στο ίδιο λάδι, σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα.

Ρίξτε σιγά σιγά τη σάλτσα τσίλι και προσθέστε τα μπιζέλια και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, απομακρύνοντας το κέλυφός τους.

Προσθέστε τις γαρίδες στο τηγάνι και ανακαλύψτε όλα τα υλικά μεταξύ τους

Σερβίρετε τις γαρίδες πάνω στο ρύζι.

 

Συνταγή από russellhobbs.com