Το καλοκαίρι οι σαλάτες είναι η ιδανική ιδέα για ένα γεύμα, γιατί εκτός ότι αποτελούν ένα ελαφρύ πιάτο, προσφέρουν και δροσιά στο διψασμένο ουρανίσκο!
Υλικά
1 πράσινη κατσαρή σαλάτα
½ λόλα κόκκινη
½ λόλα πράσινη
1 ματσάκι ρόκα
10 τοματίνια κομμένα στα 4
1 ξινόμηλο κομμένο σε κυβάκια
1 φλιτζάνι τσαγιού φλούδες παρμεζάνας
1 φλιτζάνι καφέ ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι καφέ ξύδι
αλάτι
Λίγη κρέμα βαλσαμικού για διακόσμηση
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πρασινάδες, τις στραγγίζουμε και τις ψιλοκόβουμε. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ένα πακέτο έτοιμη φρέσκια σαλάτα της προτίμησης μας.
Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας βάζουμε τις πρασινάδες κι αλατίζουμε.
Βάζουμε σε μία γυάλα το λάδι με το ξύδι, σκεπάζουμε με το καπάκι κι ανακινούμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Περιχύνουμε με το λαδόξυδο τη σαλάτα κι ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τις φλούδες παρμεζάνας και περιχύνουμε με λίγη κρέμα βαλσαμικού.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.