Λίγα υλικά και ατελείωτη γεύση!Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να περιγράψουμε τη σημερινή συνταγή η οποία είναι πέρα για πέρα εθιστική. Είναι καλύτερο να τη δοκιμάσετε απευθείας μετά τον φούρνο όπως είναι ζεστή. Επίσης, είναι ένα φανταχτερό ορεκτικό για τα πάρτι σας ή τη συγκέντρωση με τη παρέα.
Υλικά
1 κουτί σφολιάτα σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτί Philadelphia
2 κούπες τριμμένη μοτσαρέλα
2 κούπες στήθ0ς κοτόπουλου κομμένο με κομματάκια
μισή κούπα μπέικον κομμένο σε κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας λιαστή τομάτα
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας νερό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 400 βαθμούς. Ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων το Philadelphia για 20 δευτερόλεπτα μέχρι να μαλακώσει. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το philadelphia, τη μοτσαρέλα, το κοτόπουλο, το μπέικον και τη λιαστή τομάτα και ανακατεύουμε. Σε ένα πήλινο τοποθετούμε το ένα φύλλο από τη σφολιάτα και προσθέτουμε το μείγμα. Τοποθετούμε και το δεύτερο φύλλο σφολιάτας κόβοντας ότι είναι περιττό. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε το πουγκάκι από πάνω. Ψήνουμε στον φούρνο για 12 με 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.