Υλικά για 4 άτομα:
250 γρ. (1 ¼ φλιτζ.) ρύζι basmati
2 κουτ. φυτικό λάδι
2 ξυλαράκια κανέλας
6 λουβιά πράσινο κάρδαμο, κοπανισμένα
6 γαρίφαλα
75 γρ. ( ½ φλιτζ.) ξεφλουδισμένα αμύγδαλα, καβουρδισμένα
75 γρ. (2/3 φλιτζ.) σταφίδες
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια φυλλαράκια κόλιαντρου
Μουσκεύετε τις κλωστούλες σαφράν σε 3 κουταλιές βραστό νερό ώσπου να τις χρησιμοποιήσετε. Βάζετε το ρύζι σε σήτα και το ξεπλένετε με κρύο νερό, ώσπου το νερό να βγαίνει διαυγές.
Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα, προσθέτετε τα μπαχαρικά και τα σωτάρετε ελαφρά σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά ή ώσπου να μοσχομυρίσουν. Προσθέτετε το ρύζι, τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες, και ανακατεύετε καλά ώσπου να γυαλίσουν ομοιόμορφα όλα τα υλικά. Προσθέτετε 500 ml (2 φλιτζ.) κρύο νερό και το αλάτι, και μόλις πάρει βράση, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, την ξεσκεπάζετε και ραντίζετε με το νερό του σαφράν. Σκεπάζετε ξανά την κατσαρόλα και αφήνετε το ρύζι να μείνει 10 λεπτά ακόμη. Προσθέτετε το κόλιαντρο, ανακατεύετε και σερβίρετε.
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!