Ένα ελαφρύ πιάτο ζυμαρικών που είναι ταυτόχρονα και πολύ εμφανίσιμο
Υλικά
500 γραμμάρια πένες
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 μεσαίο σε μέγεθος μπρόκολο
3 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο
300 γρ. ανθότυρο
1 μικρή κρέμα γάλακτος (250 ml)
1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι
Εκτέλεση
Ζεματίζουμε σε βραστό, αλατισμένο νερό το μπρόκολο για 5’. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει (κρατάμε μόνο τα μπουκετάκια). Ζεσταίνουμε το βούτυρο σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα μπουκετάκια του μπρόκολου για περίπου 5’-10’ (μέχρι να μαλακώσουν αρκετά).
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει το ελαιόλαδο βάσει των οδηγιών επάνω στο πακέτο και τις σουρώνουμε.
Χτυπάμε στο multi την κρέμα γάλακτος, το ανθότυρο και την παρμεζάνα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα που έβρασαν οι πένες και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Κατόπιν ρίχνουμε μέσα στο μίγμα τυριών τις πένες και προσθέτουμε λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε σε βαθιά πιατέλα. Σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια τα μπουκέτα του μπρόκολου και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε προσθέτουμε μερικά μικρά κομμάτια ανθότυρο.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.