Νόστιμη, καλοκαιρινή συνταγή με τομάτα και βασιλικό. Της προσθέτουμε και mozzarella και τη γκρατινάρουμε στο φούρνο. Όνειρο θερινής νυκτός!!!
Υλικά
250 γραμμάρια πένες
400 γραμμάρια mozzarella στον χοντρό τρίφτη
500 γραμμάρια τοματάκια στον τρίφτη
5-6 μεγάλα φύλλα βασιλικού
200 ml κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Λίγη μαργαρίνη ή βούτυρο για το πυρίμαχο σκεύος
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις σουρώνουμε. Τις βάζουμε σε ένα καλά βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και τις ανακατεύουμε.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε μια μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα τοματάκια, το βασιλικό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 20’.
Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στις πένες, προσθέτουμε και την mozzarella κι ανακατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε, σε προθερμασμένο στους 200ο φούρνο για 15’ περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού μας.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.