Αυτά τα μπισκοτάκια μπορείτε να τα φτιάξετε όλο το χρόνο αλλά λόγω των ημερών μπορείτε να τα κόψετε σε πασχαλινά σχέδια. Αν πάλι θέλετε να τα κάνετε ακόμα πιο εντυπωσιακά, μπορείτε να αγοράσετε έτοιμη χρωματιστή ζαχαρόπαστα και να την κόψετε με τα ίδια κουπ-πατ. Αλλά και σκέτα, είναι εξίσου όμορφα.
Υλικά
2 αυγά
200 γραμμάρια βούτυρο (το έχουμε αφήσει αρκετή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει)
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού baking powder
1 πρέζα αλάτι
½ κουταλάκι καφέ μαστίχα σκόνη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει για να έχετε μια εύπλαστη ζύμη (περίπου 400-450 γραμμάρια)
Εκτέλεση
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος δύο λαμαρίνες φούρνου.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας. Η ζύμη γίνεται μαλακή και δεν κολλάει στα χέρια. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 0,5 cm και κόβουμε σε πασχαλινά σχήματα.
Αραδιάζουμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα με λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί δεν φουσκώνουν πολύ.
Ψήνουμε τα μπισκότα, σε προθερμασμένο στους 180ο φούρνο, για 11’-12’. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.