Ο Σεφ Κωνσταντίνος Παπασταμάτης και το ελληνικό γιαούρτι Κρι Κρι μας παρουσιάζουν μια πρωτότυπη εκδοχή της ιταλικής πανακότα.
Tip: Βάλτε επισήμανση σελιδοδείκτη στη συνταγή γιατί θα σας χρειαστεί ειδικά μετά την περίοδο του Πάσχα και των Χριστουγέννων με τα τσουρέκια που περισσεύουν 😉
Υλικά
200 γρ. τσουρέκι
100 γρ. μπισκότα μιράντα
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
400 γρ. γιαούρτι πλήρες
400 γρ. κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
10 γρ. ζελατίνα
250 γρ. ζάχαρη άχνη
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Αλάτι
10 ml γάλα
Εκτέλεση
Βάση: Βάζουμε στο multi το τσουρέκι και τα μπισκότα και ανακατεύουμε με λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε αλάτι και βάζουμε τη βάση στο τσέρκι.
Λιώνουμε τη ζελάτινα σε 30 ml γάλα
Μίγμα: Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να φτιάξουμε την υφή παρόμοια με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το γάλα με την ζελατίνη και το γιαούρτι και ανακατεύουμε με το χέρι.
Τοποθετούμε πάνω από τη βάση στο τσέρκι. Το παγώνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον. Γαρνίρουμε με τη μαρμελάδα.