Αυτό το παγωτό είναι συνταγή μιας φίλης μου κι όταν το δοκίμασα χρόνια πριν (ως γνωστός λάτρης του καφέ) ξετρελάθηκα. Ζήτησα λοιπόν τη συνταγή κι από τότε είναι μία από τις αγαπημένες μου γεύσεις.
Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί φυτική σαντιγί Morfat
1 δόση φρέσκο γάλα (με δοσομετρητή το κουτάκι του Morfat)
1 κουταλιά της σούπας νεσκαφέ σκόνη
4 κουταλιές της σούπας κακάο
1 πακέτο μπισκότα Oreo
½ σφηνοπότηρο κονιάκ
Χτυπάμε όλα τα παραπάνω υλικά (εκτός από τα μπισκότα) πολύ καλά στο μίξερ. Προσθέτουμε και τα μπισκότα σπασμένα σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε ξανά.
Βάζουμε το μίγμα σε ένα τάπερ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Μισή περίπου ώρα μετά, βγάζουμε το τάπερ από την κατάψυξη κι ανακατεύουμε πάλι με ένα κουτάλι για να αφρατέψει.
Κλείνουμε το τάπερ, το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη κι αφήνουμε να παγώσει καλά.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.