Αυτή την εποχή το παγωμένο τσάι είναι η καλύτερη λύση για λίγη δροσιά. Αν, δε, είναι φτιαγμένο στο σπίτι με τσάι του βουνού και μυρωδικά είναι σίγουρα απόλαυση!
Υλικά
2 λίτρα νερό
4-5 κλωνάρια τσάι του βουνού
2 κλωνάρια φρέσκου δυόσμου
1 ξυλάκι κανέλας
2 κουταλιές σούπας μέλι
Εκτέλεση
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό με το τσάι και τα μυρωδικά για 10’-12’ περίπου. Προσθέτουμε το μέλι όσο είναι ζεστό το τσάι κι ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε να κρυώσει, το σουρώνουμε και το βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια.
Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και το σερβίρουμε με μπόλικο πάγο και μερικά φυλλαράκια δυόσμου ή φέτες λεμόνι.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.