Σκέψου κάτι όμορφο όπως η σοκολάτα. Με τι φρούτο συνδυάζεται; Με μπανάνα και όταν είναι και παγωμένο τότε είναι από τα πιο όμορφα επιδόρπια του καλοκαιριού. Ναι, είναι και σχετικά ελαφρύ για εσένα που θέλεις κάτι γλυκό αλλά δεν θέλεις πολλές θερμίδες. Δεν θα σε κρατήσω άλλο σε αγωνία και θα σου πω τη συνταγή που θα σε ξετρελάνει.
Υλικά
5 μεγάλες μπανάνες
10 ξύλινα σουβλάκια
746γρ μαύρη σοκολάτα
Τριμμένη καρύδα, καρύδια, τρούφα, φιστίκια κτλ
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε στη μέση ώστε να έχουμε 10 κομμάτια μπανάνας. Τοποθετούμε το ξυλάκι μέσα στη μπανάνα μέχρι να είναι σταθερό. Τοποθετούμε τις μπανάνες μέσα σε ένα ταψί όπου πριν έχουμε βάλει λαδόκολλα και τις βάζουμε στη κατάψυξη για περίπου μια ώρα. Λιώνουμε τη τεμαχισμένη σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι να είναι ομοιόμορφο το αποτέλεσμα. Τοποθετούμε τα toppings σε ποτήρια. Αφαιρούμε τις μπανάνες από τη κατάψυξη και χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι περιχύνουμε με τη σοκολάτα τη μπανάνα, περιστρέφοντας τη μέχρι να καλυφθεί ολόκληρη. Είναι σημαντικό να κινηθούμε γρήγορα πριν αρχίσει να ζεσταίνεται η μπανάνα. Πασπαλίζουμε με τα toppings της επιλογής μας και στη συνέχεια αφήνουμε τη μπανάνα πίσω στο ταψί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλες τις μπανάνες. Μπορείτε να τις σερβίρετε μετά από 10 λεπτά όπου θα τις αφήσετε πάλι στη κατάψυξη. Αν δεν φαγωθούν αμέσως τότε θα πρέπει να τις βάλουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο το οποίο χωράει στη κατάψυξη και 15 λεπτά πριν να τις αφαιρέσουμε ώστε να έχουν την επιθυμητή υφή.