Οι ομελέτες είναι η εύκολη και γρήγορη λύση για ένα ολοκληρωμένο, καθημερινό γεύμα. Σε αυτή χρησιμοποίησα πράσο και μπέικον κι έγινε ομολογουμένως εξαιρετική.
Υλικά
6 αυγά
1 πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το άσπρο μέρος)
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
1 φλιτζάνι τσαγιού edam ή regato τριμμένο
Αλάτι
Καπνιστή πάπρικα
Εκτέλεση
Σ’ ένα μέτριο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το πράσο και το μπέικον για περίπου 5’ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (αν χρειαστεί προσθέτουμε και πολύ λίγο νερό για να μην κολλήσει το πράσο).
Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και την πάπρικα. Προσθέτουμε το μίγμα των αυγών στο τηγάνι και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και ψήνουμε την ομελέτα για 4’-5’ κι αναποδογυρίζουμε για να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά (άλλα 4’-5’).
Σερβίρουμε με μια φρέσκια σαλάτα κι έτοιμο το γεύμα μας.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.