Μια γρήγορη αλλά και νόστιμη λύση όταν μας πιέζει ο χρόνος. Ζουμερή και πικάντικη ομελέτα με χωριάτικα λουκάνικα.
Υλικά
6 αυγά
1 σφηνάκι γάλα φρέσκο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 τομάτα τριμμένη στον τρίφτη
2 μικρά χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
½ φλιτζάνι διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα
Λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σ’ ένα μέτριο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, την τομάτα και τα λουκάνικα για περίπου 5’ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε και το μίγμα των αυγών στο τηγάνι και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά. Πασπαλίζουμε με λίγο μπούκοβο (αν θέλουμε πικάντικη γεύση).
Ψήνουμε την ομελέτα για 4’-5’ κι αναποδογυρίζουμε για να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά (άλλα 4’-5’).
Σερβίρουμε με μια φρέσκια σαλάτα κι έτοιμο το γεύμα μας.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.