Όταν ο χρόνος για μαγείρεμα είναι περιορισμένος, μια ομελέτα φούρνου είναι η εύκολη λύση. Αυτή λοιπόν η ομελέτα έχει κρεμμύδι και μανιτάρια. Η προετοιμασία της είναι πανεύκολη και μετά ψήνεται στο φούρνο.
Υλικά
8 αυγά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια
2 φλιτζάνια τσαγιού κίτρινα τυριά τριμμένα
Αλάτι-πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού μυρωδικά της αρεσκείας σας (δυόσμο, βασιλικό, θυμάρι, ρίγανη, κλπ)
Εκτέλεση
Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε καλά μαζί με το γάλα.
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ ή ένα αντικολλητικό ταψί και βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια (αφού πρώτα τα έχουμε στραγγίξει καλά). Τα ψήνουμε για 10’ σε προθερμασμένο στους 200ο φούρνο.
Εν τω μεταξύ προσθέτουμε το αλατοπίπερο, τα μυρωδικά και τα τυριά στο μπολ με το μίγμα των αυγών κι ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το μίγμα των αυγών στο πυρέξ και ψήνουμε για άλλα 20’-25’ στους 180ο (ή μέχρι να ροδίσει καλά η ομελέτα).
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.