Μία ομελέτα που προετοιμάζεται πάρα πολύ γρήγορα και μετά ψήνεται στο φούρνο. Μπορεί να αποτελέσει ένα κυρίως γεύμα με τη συνοδεία μίας φρέσκιας, πράσινης σαλάτας. Αν περισσέψει κάποιο κομμάτι της, μπορεί άνετα, να γίνει σάντουιτς για την επόμενη ημέρα.
Υλικά
8 αυγά
½ φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια
2 φλιτζάνια τσαγιού κίτρινα τυριά τριμμένα
100 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
Αλάτι-πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ξερός μαϊντανός ή θυμάρι
Εκτέλεση
Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε καλά μαζί με το γάλα.
Προσθέτουμε, τα μανιτάρια, τα τυριά και το μπέικον. Αρωματίζουμε με το μαϊντανό ή το θυμάρι κι αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά στο μπολ.
Βουτυρώνουμε καλά ένα μεσαίο Pyrex και ρίχνουμε μέσα το μίγμα των αυγών.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180ο φούρνο και ψήνουμε για 45’ περίπου (μέχρι να ροδίσει καλά ή ομελέτα).
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.