Η νηστεία μπορεί να είναι πολύ απολαυστική! Για του λόγου το αληθές, παρακάτω θα βρείτε μια υπέροχη συνταγή για σαγανάκι με μύδια.
Υλικά
- 1 σακουλάκι μύδια καθαρισμένα φρέσκα
- 1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- Μερικές φέτες λεμόνι και λίγο ξύσμα
- 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
- Λίγο χυμό λεμόνι
- Λίγη μουστάρδα
- Φέτα τριμμένη
- Ρίγανη
- Λίγη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
Πλένουμε καλά τα μύδια και αφαιρούμε τις φουντίτσες τους. Ρίχνουμε σ’ ένα σαγανάκι το λάδι και προσθέτουμε τη ντομάτα, τις πιπεριές, το λεμόνι και τα βράζουμε ελάχιστα, ώσπου να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια, το χυμό λεμόνι και αν χρειάζεται λίγο αλάτι. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το μείγμα 5 λεπτά. Όταν το κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε μαϊντανό και ρίγανη.
Συνταγή: Λουλουδιά Αλεξιάδου, chef του εστιατορίου Ακρογιάλι στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής
Το «Μαμά Πεινάω» είναι μία ιδέα του Τάσου Αντωνίου όπου μαζί με αγαπημένους φίλους βρίσκουν τις καλύτερες ειδήσεις για το φαγητό,το κρασί, τα γλυκά και οτιδήποτε άλλο όμορφο και ενδιαφέρον και σας το παρουσιάζουν!