Το κλασσικό cheese-cake, χαρακτηριστικό γλυκό της μητρόπολης, New York. Είναι Κυριακή, μην το σκέφτεστε, δίαιτα από Δευτέρα…
Για τη βάση θα χρειαστείτε:
- 12 μπισκότα Digestive (200 γρ.) τριμμένα
- 90 γρ. βούτυρο λιωμένο, αλλά όχι καμμένο
- 1 αυγό χτυπημένο
- 1 ασπράδι αυγού
- 1 καψούλι βανίλιας
- 60 γρ. ζάχαρη
Για τη γέμιση θα χρειαστείτε:
- 225 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή τύπου Φιλαδέλφεια σε θερμοκρασία δωματίου
- 80 ml κρέμα γάλακτος με 30% λιπαρά
Για την επικάλυψη θα χρειαστείτε:
- 100 ml κρέμα γάλακτος με 30% λιπαρά
- 60 ml ξινόγαλο
- Λίγη τριμμένη καννέλα (προαιρετικά)
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150οC. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της βάσης σε ένα μπολ. Τοποθετείτε το μίγμα μπισκότου σε μία βαθιά στρογγυλή φόρμα ή σε τσέρκι ζαχαροπλαστικής με διάμετρο 20 εκ. και ύψος 8 εκ. στη βάση του οποίου έχετε βάλει μια λαδόκολλα, και πιέζετε καλά. Ψήνετε τη βάση στο φούρνο για 10-12 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή και να ροδίσει.
Μόλις ψηθεί η βάση, τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει αρκετά καλά. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να δέσει ελαφρά, προσθέτετε όλα τα υλικά της γέμισης και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε το μίγμα της γέμισης μέσα στο τσέρκι. Τοποθετείτε το τσέρκι στη μεσαία θέση στο φούρνο σας και ψήνετε για 30-40 λεπτά έως ότου η γέμιση ψηθεί και σφίξει.
Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει καλά και τότε αφαιρείτε το τσέρκι. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος χτυπάτε τα υλικά της επικάλυψης έως ότου ομογενοποιηθούν και σφίξουν. Αλείφετε την επιφάνεια του γλυκού με το μίγμα και αν θέλετε πασπαλίζετε με κανέλλα.
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!