Μια ακόμα πανεύκολη συνταγή για muffins που ταιριάζει με όλα. Με τον καφέ, με το γάλα, στο κολατσιό, για κέρασμα, κλπ
Υλικά
125 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγά
3/4 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
100 γραμμάρια τρούφα σοκολάτα
Εκτέλεση
Βάζουμε σ’ ένα ταψί με 12 θήκες για muffins τα ειδικά χαρτάκια. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φορμάκια σιλικόνης. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε χαρτάκια ή φορμάκια σιλικόνης λαδώνουμε κι αλευρώνουμε καλά τις θήκες του ταψιού μας. Βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα μπολ κι ανακατεύουμε καλά με το μίξερ χειρός ή ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
Γεμίζουμε τις θήκες για muffins (όχι τελείως, στα ¾ από το χαρτάκι του μάφιν γιατί θα φουσκώσουν) και ψήνουμε για 21’-22’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο στη μεσαία σχάρα.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.