Είπαμε να συμμαζευτούμε μετά τις γιορτές αλλά είναι δυνατόν να μην έχουμε ένα μικρό, νόστιμο κεκάκι να συνοδέψουμε τον απογευματινό μας καφέ; Αυτή η δόση βγαίνει 16 μεγάλα muffins ή 24 μικρά.
Υλικά
250 γραμμάρια Βιτάμ λιωμένο
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά
2 φλιτζανάκια καφέ espresso
¾ φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
1 πακέτο μπισκότα Oreo σπασμένα με τα χέρια
Βάζουμε σ’ ένα ταψί με θήκες για muffins τα ειδικά χαρτάκια. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φορμάκια σιλικόνης. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε χαρτάκια ή φορμάκια σιλικόνης λαδώνουμε κι αλευρώνουμε καλά τις θήκες του ταψιού μας.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπωλ του μίξερ κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Μοιράζουμε το μίγμα στις θήκες για muffins και ψήνουμε για 21’-22’ (τα μικρά) ή 23’-24’ (τα μεγάλα) σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο στη μεσαία σχάρα.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.