Καιρό έχουμε να φτιάξουμε νόστιμα, αφράτα muffins για το πρωινό ή τον απογευματινό καφέ. Αυτή η συνταγή φτιάχνει ανάλαφρα, αρωματικά muffins. Το λεμόνι σε συνδυασμό με το τζίντζερ, τους δίνει υπέροχα πικάντικο άρωμα.
Υλικά
250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
140 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (ή μαργαρίνη)
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
1 μεγάλο λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
1 κουταλιά του γλυκού τζίντζερ σκόνη
Βάζουμε σ’ ένα ταψί με 12 θήκες για muffins τα ειδικά χαρτάκια. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φορμάκια σιλικόνης. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε χαρτάκια ή φορμάκια σιλικόνης λαδώνουμε κι αλευρώνουμε καλά τις θήκες του ταψιού μας.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπωλ του μίξερ κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Μοιράζουμε το μίγμα στις θήκες για muffins και μετά τα πασπαλίζουμε με το μίγμα ζάχαρης-κανέλας.
Τα ψήνουμε για 21’-22’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο στη μεσαία σχάρα.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.