Η αφράτη ζύμη των μάφιν συνδυάζεται με το κλασσικό ταίρι φρούτων και ξηρών καρπών.
Υλικά:
- 56 γρ. καφέ ζάχαρη
- 2 μπανάνες
- 2 αυγά
- 200 γρ. νιφάδες βρόμης
- 150 γρ. αλεύρι απλό
- 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.σ. αλάτι
- 125 ml χυμό πορτοκάλι
- 1κ.σ. ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού
- 2 κ.σ. μαργαρίνη ή φυτικό λάδι
- 2 κ.σ. μέλι
- 62,5 γρ. καρύδια καθαρισμένα
Για την εκτέλεση της συνταγής χρησιμοποιούνται το Hand Blender και το Mini Chopper Ball της σειράς Allure της Russell Hobbs.
- Προθερμάνετε το φούρνο στον αέρα στους 200 °. Λαδώστε ελαφρά την ειδική βάση για μάφιν
- Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέστε τη βρόμη, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατέψτε τα υλικά σχηματίζοντας ένα μικρό κρατήρα στο κέντρο του μπολ έτσι ώστε να προστεθούν μέσα του και τα υπόλοιπα υλικά.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τις μπανάνες με το μπλέντερ χειρός, μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ρίξτε το μείγμα με τις μπανάνες, τα αυγά, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το λάδι και το μέλι. Ρίχνετε το υγρό μείγμα στα ξηρά συστατικά, και ανακατέψτε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα, έως ότου όλα τα συστατικά ομογενοποιηθούν.
- Χρησιμοποιώντας το Mini Chopper Ball, τοποθετήστε τα καρύδια στο μίνι μπολ του κόπτη και ανακατέψτε μέχρι τα καρύδια να γίνουν ψίχα. Προσθέστε τα καρύδια στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά.
- Γεμίστε κάθε μία από τις θήκες για μάφιν κατά ¾ και ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν κι όταν η ζύμη στην επιφάνεια επανέρχεται μόλις την αγγίξετε ελαφρά.
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!