Είσαι λιχούδα; Τόσο το καλύτερο!
Ένα απολαυστικό σνακ με λίγα υλικά αλλά απολαυστική και πλούσια γεύση μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή σου. Αυτά τα τραγανά μπαστουνάκια με τυρί τσένταρ είναι ελαφριά και ιδανικά για όλες τις ώρες.
Υλικά:
1 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
400 γραμμάρια τυρί τσένταρ σε κύβους
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ή 2 κουταλάκια του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα πρώτα πέντε υλικά σε ένα μίξερ στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Απλώνουμε την ζύμη σε μία –ελαφρώς αλευρωμένη- επιφάνεια σε παραλληλόγραμμο σχήμα.
Κόβουμε σε μπαστουνάκια.
Τα βάζουμε στο ταψί που έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε για 12 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν αφού προηγουμένως έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180°C.
Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε.