Για τους λάτρεις των θαλασσινών, ουζάκι και καλή παρέα…

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό μύδια με το κέλυφος

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 αστεροειδής γλυκάνισος

1 ξυλάκι κανέλλας

2 πρέζες γαρύφαλλο τριμμένο

1 φύλλο δάφνης

1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι μυρώνια ψιλοκομμένα

300γρ. ρύζι Καρολίνα

αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

500-600ml νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε καλά τα μύδια και τα τρίβουμε με ένα βουρτσάκι να φύγει το ‘‘γενάκι’’ τους. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια, τα μπαχαρικά, τη δάφνη και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα μυρωδικά, το ρύζι, το νερό και το αλάτι και το αφήνουμε να σιγοβράσει, σε όσο το δυνατόν χαμηλότερη φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, έως ότου το φαγητό πιεί όλα τα υγρά του. Πετάμε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει, πασπαλίζουμε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.