Θερμίδες ανά μερίδα: 213
Υλικά:
- 455 γρ. λεπτής μοσχαρίσιας rib-eye μπριζόλας
- 1 μικρό κολοκυθάκι κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 μικρή ντομάτα κομμένη σε 8 μέρη
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε πολύ ψιλές φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε πολύ ψιλές φέτες
- 1 κουτ.γλυκού ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κουτ.γλυκού μαύρο πιπέρι αλεσμένο σε μύλο
- 1 κουτ.γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 8 ξύλινα καλαμάκια
Εκτέλεση:
- Καταψύξτε μερικώς τη μπριζόλα για 30 λεπτά. Αφαιρέστε κάθε ορατό λίπος και κόψτε το κρέας σε πολύ λεπτές φέτες κατά μήκος του κοκκάλου.
- Περάστε τα κομμάτια του μοσχαριού στα 4 καλαμάκια και μετά περάστε και τα κομμάτια των λαχανικών στα υπόλοιπα 4, εναλλάσσοντας τα λαχανικά.
- Σε ένα μικρό μπολ αναμείξτε το ξύδι, το πιπέρι και τη σκόνη του σκόρδου.
- Τοποθετήστε τα καλαμάκια με το μοσχάρι πάνω στην επιφάνεια γκριλ αφού πρώτα έχετε προθερμάνει το γκριλ της Russell Hobbs και ψήστε για τέσσερα λεπτά.
- Προσθέστε τα καλαμάκια με τα λαχανικά και ραντίστε όλα τα καλαμάκια με το μείγμα από το ξύδι, το πιπέρι και το σκόρδο.
- Ψήστε για ακόμα 3-4 λεπτά.