Ήξερες ότι μπορούσες να ψήσεις αυγό μέσα σε ένα Portobello μανιτάρι; Ε λοιπόν μπορείς να το κάνεις. Είναι λίγο δύσκολο γιατί μπορεί να τρέξει λίγο το αυγό αν δεν είσαι προσεκτική. Αλλά πραγματικά το αποτέλεσμα αξίζει.
Υλικά
4 Φρέσκα αυγά
4 Portobello μανιτάρια
φέτες προσούτο
μαύρο πιπέρι
φρέσκο μαϊντανό
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αφαιρούμε το κοτσάνι των μανιταριών και στη συνέχεια αφαιρούμε και το εσωτερικό ώστε να είναι αρκετά βαθύ για να τοποθετήσουμε το αυγό. Τρίβουμε λίγο λάδι στο εξωτερικό του μανιταριού και τα τακτοποιούμε σε ένα ταψάκι. Τοποθετούμε μια φέτα προσούτο στο εσωτερικό των μανιταριών και στη συνέχεια σπάμε τα αυγά και τα τοποθετούμε μέσα σε κάθε μανιτάρι. Πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι και μαϊντανό. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.