Τα ζυμαρικά μπορούν να γίνουν υπέροχη βάση για δροσερές σαλάτες που μπορούν άνετα να αντικαταστήσουν κι ένα κυρίως γεύμα τώρα που ο καιρός «ανοίγει».
Υλικά
500 γραμμάρια ζυμαρικά κοντά (κοφτό μακαρόνι, πένες, φιογκάκια, βιδούλες ή mini ζυμαρικά)
200 γραμμάρια cheddar κομμένο σε μικρά κυβάκια
10 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας κάππαρη
Για το dressing
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
¼ φλιτζάνι τσαγιού ξύδι βαλσαμικό
4-5 λιαστές τομάτες
1 κουταλιά σούπας ταχίνι ολικής αλέσεως
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό με 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, και σουρώνουμε.
Βάζουμε τα ζυμαρικά, το cheddar, το ζαμπόν και την κάπαρη σε ένα μεγάλο μπολ, αλατίζουμε κι ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε καλά τα υλικά του dressing στο multi και περιχύνουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.