Τα μακαρόνια είναι απόλαυση κυρίως γιατί μπορείς να τα μαγειρέψεις με ένα σωρό διαφορετικούς τρόπους και να είναι εξίσου καταπληκτικά κάθε φορά. Για αυτή τη φορά λοιπόν επιλέξαμε μια συνταγή η οποία έχει αρκετό λιωμένο τυρί κάνοντας κάθε μπουκιά πραγματική απόλαυση.
Υλικά
4 κ. σ βούτυρο
6 κ. σ αλάτι
3 φλιτζάνια γάλα
2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μαύρο πιπέρι
3 φλιτζάνια του τσαγιού κοφτό μακαρονάκι
2 φλιτζάνια τυρί τσένταρ
1 φλιτζάνι μοτσαρέλα
¼ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
¼ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένη
½ κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας το αλεύρι και το τσένταρ με τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα για ένα λεπτό περίπου. Προσθέτουμε το το μισό από το γάλα ανακατεύοντας με ένα σύρμα για να διαλυθεί καλά ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο. Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να μη κολλάει η σάλτσα στο τηγάνι. Όταν η λευκή σάλτσα αρχίζει να πυκνώνει,ρίχνουμε τα μακαρόνια.
Ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να μη κολλήσει στο κάτω μέρος και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό περίπου. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ με καπάκι και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 12 λεπτά. Μόλις περάσει αυτός ο χρόνος αφαιρούμε το πυρέξ από τον φούρνο ανακατεύουμε τα μακαρόνια και στη συνέχεια προσθέτουμε τριμμένη φρυγανιά παρμεζάνα και μαϊντανό ενώ το τοποθετούμε ξανά στον φούρνο μέχρι να ροδίσει.