Αυτή τη συνταγή την έφτιαχνε η γιαγιά μου από τη Θεσσαλονίκη κάθε χρόνο τέτοια εποχή και την απολάμβαναν οι «μεγάλοι» το φθινόπωρο.
Υλικά
1 κιλό βύσσινα
1 κιλό ζάχαρη
4-5 ξυλαράκια κανέλας
6-8 μοσχοκάρφια (γαρύφαλλα)
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα βύσσινα και τα βάζουμε σε μία γυάλα που κλείνει ερμητικά. Προσθέτουμε στη γυάλα τη ζάχαρη, τα ξυλαράκια κανέλας και τα μοσχοκάρφια, κλείνουμε κι αφήνουμε τη γυάλα σε ηλιόλουστο μέρος (εγώ την αφήνω στη βεράντα μου). Κάθε 4-5 μέρες ανακινούμε τη γυάλα.
Η γυάλα θα μείνει στον ήλιο μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη οπότε και θα έχει λιώσει η ζάχαρη με τα φρούτα. Σουρώνουμε το σιρόπι που θα έχει δημιουργηθεί.
Μετά ανακατεύουμε για κάθε μέρος σιροπιού 2 μέρη κονιάκ κι ανακατεύουμε (προσωπικά, επειδή δεν μου αρέσει πολύ γλυκό το ποτό, ανακατεύω ένα μέρος σιρόπι και τρία μέρη κονιάκ κι έτσι γίνεται και πιο «δυνατό»).
Ανακατεύουμε καλά και φυλάμε σε καθαρά, γυάλινα μπουκάλια. Αυτό το ποτό, όσο περισσότερο μένει, τόσο καλύτερο γίνεται.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.