Η σκηνή είναι λίγο-πολύ η ίδια: Ξεκινάς τη δίαιτα, πρέπει να τρως πολλές σαλάτες. Για μαγιονέζα ούτε λόγος, η δοσολογία του ελαιόλαδου είναι συνήθως 1 κουταλιά της σούπας ημερησίως και με την πάροδο του χρόνου, αυτό το σκέτο λάχανο έχει αρχίσει να σε κουράζει.
Επειδή αυτή την εμπειρία την έχουμε ζήσει κι εμείς, ζητήσαμε από τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Δέσποινα Μαρσέλου να μας προτείνει μερικές συνταγές για light ντρέσινγκ για σαλάτες για όσους κάνουν δίαιτα ή γενικά για όσους θέλουν να προσέχουν τη διατροφή τους.
Κρεμώδης Ιταλική:
Ανακατέψτε 1/4 μαγιονέζα light , 3 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί, 2 κ.σ. γιαούρτι με λίγο λεμόνι και ελαιόλαδο, λίγο σκόρδο,αλάτι πιπέρι και μαϊντανό.
Τύπου cottage cheese:
Ανακατέψτε κάπαρη μαζί με 1 κ.σ. τυρί κρέμα light και 3 κ.σ. cottage cheese light με χυμό λεμόνι και λίγο ελαιόλαδο και άνηθο, χοντρό αλάτι, πιπέρι.
Πικάντικο ντρέσινγκ μουστάρδας
Αναμείξτε 1 κ.σ. μέλι με 1 κ.σ. μουστάρδα, χυμό λεμόνι και ξύσμα από 1 λεμόνι, ½ καυτερή πιπεριά ή πιπεριά χαλαπένιο,χοντρό αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Καυτερό κόκκινο ντρέσινγκ
Ανακατέψτε 2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί, 1 κ.σ. Worcestershire Sauce, πιπεριά Φλωρίνης, χοντρό αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, θυμάρι, χυμό λεμόνι, ξύσμα από 1 λεμόνι, φρέσκο βασιλικό.
Η δίαιτα θέλει υπομονή και φαντασία και μόλις έγινε πιο δελεαστική!
Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Δέσποινα Μαρσέλου για τις νόστιμες συνταγές της.
Δέσποινα Μαρσέλου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ειδίκευση στη κλινική διατροφή και ανοσολογία
Τηλ: 210.453.6144, Κιν: 6944.363.825
Web: www.getactive.gr και το αγγλικό site www.nutriexpert.co.uk
Email: [email protected]
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!