Νομίζω ότι αυτή η συνταγή είναι λίγο-πολύ γνωστή σε όλους αλλά εγώ την μοιράζομαι μαζί σας γιατί τη θεωρώ ως μία από τις πιο γρήγορες, εύκολες και δροσερές λύσεις για ένα γλυκό της στιγμής. Άσε που κι από εμφάνιση σκίζει!
Υλικά
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Χυμός από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 2 λεμόνια
10-15 μπισκότα digestive (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ζαχαρούχο γάλα, το γιαούρτι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στο μίγμα και τα μπισκότα τριμμένα ή χοντροαλεσμένα.
Αυτό ήταν! Το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες κι έτοιμο!
Μπορούμε να το σερβίρουμε είτε από το μεγάλο μπολ απευθείας με κουτάλα ή μοιρασμένο σε ποτήρια.
Επίσης, εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε στον πάτο των ποτηριών τα τριμμένα μπισκότα και μετά να ρίξουμε από πάνω την κρέμα. Αν θέλουμε μπορούμε επίσης να διακοσμήσουμε με ξύσμα λεμονιού.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.