Η Greek Bees, η εταιρεία με τα αυθεντικά και υγιεινά μεσογειακά προϊόντα, μας δίνει μια συνταγή για ένα λατρεμένο γλυκό!
Υλικά για τη βάση:
- 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή Μιράντα
- 120 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
Για την κρέμα
- 600 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά Για την επικάλυψη
- 500 γρ. μαρμελάδα φράουλα
- 2 κουτ. σούπας νερό
Μερίδες 8
Προετοιμασία 30΄ / Αναμονή 1 – 2 ώρες
Εκτέλεση Βάση: Τρίβουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σ’ ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Τοποθετούμε 1 τσέρκι (στεφάνι ζαχαροπλαστικής) διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 4 εκ. πάνω σε μια πιατέλα. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε μία φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα. Βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και το απλώνουμε με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντας το για να γίνει όσο πιο συμπαγές γίνεται. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Κρέμα: Στον κάδο του μίξερ (ή σε ένα μπολ) «δουλεύουμε» με το σύρμα (ή με το μίξερ χειρός ή με μια σπάτουλα) το τυρί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να προκύψει μια λεία κρέμα. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το τριμμένο μπισκότο, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα ή με τη ράχη ενός κουταλιού, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 1 – 2 ώρες, να σφίξει η κρέμα. Επικάλυψη: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το νερό, για να γίνει πιο ρευστή. Μόλις κρυώσει καλά το τσιζκέικ, το βγάζουμε από το ψυγείο και καλύπτουμε την επιφάνειά του με το μείγμα της μαρμελάδας. Ξεφορμάρουμε και ετοιμάστε τα κουτάλια!
Για παραγγελίες εκλεκτών ελληνικών προϊόντων επισκεφθείτε το site της Greek Bees