Υπάρχουν μέρες που θέλετε να φάτε κάτι ελαφρύ.
Υπάρχουν και κάτι άλλες μέρες που θέλετε να εκτελέσετε μια εύκολη συνταγή.
Υπάρχουν και κάποιες καλοκαιρινές μέρες που θέλετε να δοκιμάσετε μια δροσερή συνταγή.
Για όλες αυτές τις μέρες, σας παρουσιάζουμε τη συνταγή για μια κοτοσαλάτα δροσερή λόγω του γιαουρτιού και αρωματική λόγω του λευκού κρασιού:
Υλικά
Για το κοτόπουλο:
1 κουτ.σούπας ανάλατο βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο χωρίς οστά και πέτσα
Για τη σαλάτα:
2/3 φλιτζανιού γιαούρτι αγελάδας
¼ φλιτζανιού μαγιονέζα
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ φλιτζανιού ψιλοκομμένος άνηθος
1 κουτ.γλυκού αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράστε το κοτόπουλο. Λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα ευρύ και επίπεδο τηγάνι. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μετά προσθέστε το λευκό κρασί και τα φιλέτο κοτόπουλο.
Προσθέστε τόσο νερό όσο χρειαστεί για να καλύψει τελείως το κοτόπουλο. Αφήστε τα υλικά να σιγοβράσουν. Μαγειρέψτε για 8 με 10 λεπτά (μέχρι να βράσει τελείως το κοτόπουλο).
Κομματιάστε τα κομμάτια με δύο πιρούνια και στη συνέχεια ψιλοκόψτε το κοτόπουλο σε ίνες. Θα πρέπει να έχετε ποσότητα ίση με 2,5 φλιτζάνια.
Ετοιμάστε τη σαλάτα: Ανακατέψτε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα και ρίξτε το μείγμα τους πάνω στο κοτόπουλο. Αναμείξτε τα κρεμμυδάκια με τον άνιθο, δοκιμάστε και προσθέστε όσο αλάτι και πιπέρι χρειάζεται.
Ψύξτε τη σαλάτα για τουλάχιστον μία ώρα έτσι ώστε να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Η κοτοσαλάτα μπορεί να μείνει καλά συσκευασμένη, 3 μέρες στο ψυγείο.
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!