Λίγο πριν τα κρύα μας αφήσουν, μια ακόμη σούπα, λίγο ιδιαίτερη. Με καπνιστή πάπρικα και πιπεριά, έχει μια γεύση όλο γλύκα κι άρωμα.
Υλικά
600 γραμμάρια κολοκύθα καθαρισμένη, κομμένη σε κύβους
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
½ πράσο κομμένο σε φέτες
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
½ φλιτζάνι τσαγιού χυμός πορτοκάλι
5 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 κύβος ζωμός κοτόπουλου
½ κουτάλι γλυκού καπνιστή πάπρικα
Αλάτι
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το πράσο, την πιπεριά και την κολοκύθα για 6’-8’.
Προσθέτουμε τον κύβο, λίγο αλάτι, το νερό, το χυμό πορτοκάλι και την πάπρικα κι αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και σιγοβράζουμε για 30’ με μισάνοικτο καπάκι.
Περνάμε τη σούπα από το multi ή χρησιμοποιούμε το pimer για να πολτοποιήσουμε τη σούπα μας.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.