Πώς το λένε το κλασικό «κλισέ»: «Κρύο, καιρός για δύο». Με αυτή την αφορμή, η φίλη και αναγνώστρια, Ευαγγελία, μας έστειλε τη συνταγή της για καροτόσουπα βελουτέ, την οποία έφτιαξε μέσα στο Σαββατοκύριακο. Φτιάξτε την ένα κρύο απόγευμα και απολαύστε την με το αγαπημένο σας πρόσωπο, μαζί με ένα καλό κρασί (προτείνουμε π.χ. ένα Riesling από την κοιλάδα του Μοζέλλα ή την Αλσατία). Η συνταγή είναι για δύο άτομα.
Υλικά:
– 12 καρότα
– 1 κρεμμύδι
– 1 ½ κουταλιά της σούπας κάρυ
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 2 φύλλα δάφνη
– τριμμένο τζίντζερ στη μύτη του κουταλιού (ή κατά βούληση)
– Πιπέρι
– 1 μικρό κουτί coconut milk
Εκτέλεση:
Βάζουμε λάδι στο πάτο της κατσαρόλας (να τον καλύψει) και ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μυρίσει. Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες το καρότο, στα έξι το κρεμμύδι και τα ρίχνουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα. Τσιγαρίζουμε μέχρι να γίνει διαφανές το κρεμμύδι και ρίχνουμε το τζίντζερ ψιλοκομμένο, το κάρυ, τη δάφνη και λίγο βραστό νερό ή ζωμό κότας. Φροντίζουμε να είναι σκεπασμένα με το νερό τα καρότα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 20 λεπτά). Πολτοποιούμε το μείγμα με το ραβδομπλέντερ και συνεχίζουμε να το έχουμε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντάς το με το coconut milk. Αφού πάρει μια βράση, το βγάζουμε από τη φωτιά, δοκιμάζουμε αν θέλει αλάτι και σερβίρουμε. Προαιρετικά, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και flakes από έμενταλ.
Καλή σας απόλαυση!