Ποιος δε λατρεύει τα μακαρόνια; Όταν πρόκειται μάλιστα για φούρνου τότε αλλάζει το πράγμα προς το καλύτερο. Να λοιπόν ένας συναρπαστικός και γευστικότατος τρόπος να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τα ζυμαρικά.

Υλικά

Συστατικά
1 πακέτο Ριγκατόνι
1 βάζο σάλτσα ζυμαρικών
½ φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό κιμά
1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
1 πακέτο τυρί cottage (ή ανθότυρο)
1 μεγάλο αυγό
2 φλιτζάνια τυρί μοτσαρέλα

DSC_7627
Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε τα ριγκατόνι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Φροντίζουμε να τα βράσουμε ένα με δύο λεπτά λιγότερα από αυτά που αναγράφουν οι οδηγίες ώστε να είναι εύκολο να σταθούν όρθια. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με 1 κουταλιά της σούπας λάδι ώστε να μη κολλήσουν και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη παρμεζάνα ανακατεύοντας ξανά ώστε να είναι κατανεμημένη παντού.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τον κιμά με μια κουταλιά της σούπας λάδι. Προσθέτουμε τη σάλτσα και το νερό και περιμένουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Αν δείτε ότι χρειάζεται περισσότερο νερό μπορείτε να προσθέσετε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Ανακατεύουμε το cottage με το αυγό σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί ή πυρέξ. Τοποθετούμε τα ριγκατόνι σε όρθια θέση ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με το cottage. Προσθέτουμε τον κιμά από πάνω και ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το ταψί και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα πάνω από τον κιμά ψήνοντας για άλλα 15 λεπτά.