Ένας διαφορετικός τρόπος για να μαγειρέψεις τις χοιρινές πανσέτες. Γίνονται ροδοκόκκινες και ζουμερές. Είναι ωραία ιδέα και για τραπέζι (απλά μαγειρεύεις μεγαλύτερη ποσότητα). Ο χρόνος που χρειάζεται το μαρινάρισμα σ’ αποζημιώνει και με το παραπάνω.

Υλικά (για 4 άτομα)

8 χοιρινές πανσέτες

1 κιλό μικρές στρογγυλές πατατούλες με τη φλούδα

1 μήλο καθαρισμένο (κομμένο στα 4)

1 μικρή σκελίδα σκόρδου

Χυμό από 1 πορτοκάλι

¼ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

¼ κουταλάκι γλυκού κανέλα

¼ κουταλάκι γλυκού πάπρικα καυτερή

1 σφηνάκι πετιμέζι

Αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε τις πανσέτες σε ένα φαρδύ μπολ. Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τις πατάτες και τις πανσέτες) στο multi και τα χτυπάμε πολύ καλά. Περιχύνουμε με το μίγμα τις πανσέτες, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να μαριναριστούν καλά για τουλάχιστον 4 ώρες (προσωπικά τις αφήνω όλο το βράδυ).

Πλένουμε πολύ καλά και σκουπίζουμε τις πατάτες.

Βάζουμε τις πατάτες σε μία γάστρα (εγώ χρησιμοποιώ μία παραδοσιακή, κεραμική με καπάκι). Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

Τοποθετούμε από πάνω τις μαριναρισμένες πανσέτες και τις περιχύνουμε με την μαρινάδα τους.

Σκεπάζουμε με το καπάκι τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200ο φούρνο για 70’-80’. Μετά, ανοίγουμε το καπάκι και ψήνουμε για άλλα 5’-10’ μέχρι να ροδοκοκκινίσει ωραία το φαγητό μας.