Με αυτό τον τρόπο οι μπριζόλες γίνονται πάρα πολύ μαλακές και συνοδεύονται εξαίσια από φρέσκα λευκά μανιτάρια σοταρισμένα στο τηγάνι.
Υλικά
Για τις μπριζόλες
4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού (χωρίς κόκαλο)
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη (ή 1 κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη)
Χυμός από 2 λεμόνια
Αλάτι, Πιπέρι
Για τα μανιτάρια
500 γραμμάρια φρέσκα άσπρα μανιτάρια
50 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένος μαϊντανός
¼ κουτάλι του γλυκού σκόνη σκόρδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο βαθμούς.
Απλώνουμε τις μπριζόλες στη γάστρα.
Βάζουμε στο multi το ελαιόλαδο, το χυμό από τα λεμόνια, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε καλά.
Περιχύνουμε τις μπριζόλες με το μίγμα του ελαιόλαδου-λεμονιού και κλείνουμε τη γάστρα. Ψήνουμε στο φούρνο για 55’-60’.
Αντί για ρίγανη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο άλλο μυρωδικό εσείς επιθυμείτε π.χ. δενδρολίβανο, θυμάρι, εστραγκόν, κλπ.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τα μανιτάρια. Τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε στα 2 ή στα 4 αναλόγως το μέγεθος τους.
Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια, το μαϊντανό, τη σκόνη σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε να σοταριστούν καλά για περίπου 10’. Μόλις μαλακώσουν καλά είναι έτοιμα,
Σερβίρουμε τις μπριζόλες με τα μανιτάρια κι αν θέλουμε συνοδεύουμε με φρέσκια πράσινη σαλάτα.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.