Θερμίδες ανά μερίδα : 209

Υλικά:

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 455 γρ. φρέσκα μανιτάρια ολόκληρα
  • 1 κουτ.γλ. ξηρό δεντρολίβανο
  • 1 κουτ.γλ. ξηρό μαϊντανό
  • ½ κουτ.γλ. ξηρό θυμάρι
  • ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ.σούπας λευκό ξύδι
  • ½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου χωρίς λιπαρά
  • 1 κουτ.γλ. μαύρο πιπέρι
  • 8 ξύλινα καλαμάκια 25 εκατοστών

Εκτέλεση:

  1. Κόψτε τα φιλέτα κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε σε ένα μπολ με τα μανιτάρια.
  2. Αναμείξτε τα μυρωδικά (το δεντρολίβανο, το μαϊντανό, το θυμάρι) με το χυμό λεμονιού, το ξύδι, το ζωμό. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι και καλύψτε με το μείγμα το κοτόπουλο με τα μανιτάρια.
  3. Αφήστε τη μαρινάδα στο ψυγείο από 4 έως 12 ώρες.
  4. Περάστε τα κομμάτια με το κοτόπουλο και τα μανιτάρια στα ξύλινα καλαμάκια.
  5. Προθερμάνετε το grill της Russell Hobbs, και τοποθετήστε τα καλαμάκια πάνω στην επιφάνεια του grill για 5-7 λεπτά μέχρι να ψηθεί τελείως το κοτόπουλο και τα μανιτάρια να είναι ελαφρώς καβουρδισμένα.