Σκέψου την έκπληξη των φίλων σου όταν μετά χαράς θα δεχθούν να δοκιμάσουν την…αλμυρή σου δημιουργία η οποία όμως θα είναι τελικά γλυκιά αφού θα έχεις ετοιμάσει ένα μοναδικό cupcake όπου μέσα δεν θα έχει μπιφτέκι αλλά σοκολάτα, η ketchup δεν θα έχει τη γνώριμη γεύση της αφού φυσικά θα είναι χρώμα ζαχαροπλαστικής και εννοείται ότι επειδή ένα burger συνοδεύεται πάντα από τηγανιτές πατάτες …θα έχει και από αυτές, αλλά γλυκές φυσικά. Μια ιδέα τέλεια για party ή για παιδικό party ή απλά γιατί θες να το φτιάξεις!

Υλικά

Για τα burger

12 έτοιμα muffins, θα τα βρεις στα supermarket αν δεν θες να φτιάξεις

3 μαύρες σοκολάτες

Χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο, πράσινο και κίτρινο

Για τις πατάτες

1 ¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο

1 ¼ φλιτζανιού ζάχαρη

1 ½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

2 αυγά

3 ½ φλιτζάνια αλεύρι

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2011-08-29-jucy-lucy-cupcakes-full-burger-500w

Εκτέλεση

Για τις πατάτες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180.Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.Σε ένα μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά.Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Τυλίγουμε με μια μεμβράνη το μείγμα για μισή ώρα μέχρι να κρυώσει. Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη ανάμεσα σε 2 φύλλα λαδόκολας με πάχος 1 εκατοστό περίπου και τα αφήνουμε πάλι να κρυώσουν για άλλη μισή ώρα ενώ στη συνέχεια κόβουμε με το μαχαίρι σαν να μοιάζουν με πατάτες τηγανιτές. Τέλος, βάζουμε τα μπισκότα στον φούρνο για 12 λεπτά. Κατά το σερβίρισμα προσθέτουμε ζάχαρη ώστε να μοιάζει με αλάτι

Για το burger

Αφαιρούμε προσεχτικά από το muffin το χαρτί στη συνέχει κόβουμε στη μέση το muffin. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα την οποία βάζουμε σε ένα κορνέ και περιχύνουμε το κέντρο του muffin ώστε να δημιουργήσουμε το μπιφτέκι. Χρησιμοποιώντας κρέμα ζαχαροπλαστικής κάνουμε την ketchup με κόκκινο χρώμα, το μαρούλι με πράσινο και τη μουστάρδα με κίτρινο. Μόλις είναι έτοιμο ξανακλείνετε το muffin ενώ από πάνω βάζετε λίγο σουσάμι ώστε να μοιάζει πραγματικά.