Τώρα που ξεκίνησε η νηστεία, δεν είναι ανάγκη να αποχωριστούμε τα γλυκά που τόσο αγαπάμε. Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα παραδοσιακό, νηστίσιμο γλυκό και αρέσει πολύ σε μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
3 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Καταρχήν φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό και τη ζάχαρη μαζί με το ξυλαράκι κανέλας και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Κατεβάζουμε από τη φωτιά κι αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας.
Σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το σιμιγδάλι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα (χρειάζονται περίπου 10’-12’).
Προσθέτουμε προσεκτικά το σιρόπι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει ο χαλβάς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να αρχίσει να «δένει» ο χαλβάς (σε περίπου 10’-13’).
Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Όσο ο χαλβάς είναι ακόμα ζεστός τον σερβίρουμε σε ατομικά μπολάκια και τον αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα και σερβίρουμε.
Τα τελευταία 20 χρόνια η επικοινωνία στο χώρο της τεχνολογίας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Aπό μικρό παιδί λάτρευα τη μαγειρική και συχνά με ρωτούν: «θα μου δώσεις τη συνταγή; ». Έτσι, αποφάσισα να μοιράζομαι συνταγές μου αλλά και οικογενειακές ιστορίες μέσα από το That’s Life αλλά και μέσα από την προσωπική μου σελίδα www.cookandfeel.gr.