Θερμίδες ανά μερίδα: 300
Υλικά:
- 2 κουτ.γλ. σόγια σως Tamari
- 1 σκελίδα σκόρδο θρυμματισμένη
- 1 κουτ.γλ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ
- 2 φιλέτα σολομού (140 γρ. το καθένα)
- 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- Χυμός πορτοκάλι
- Ηλιέλαιο για επάλειψη
Εκτέλεση:
1. Τοποθετήστε σε ένα μπολ το σκόρδο και το τζίνζτερ με τη σόγια σως και το χυμό πορτοκάλι και ανακατέψτε καλά.
2. Προσθέστε τα φιλέτα σολομού και αναποδογυρίστε τα ώστε να καλυφθούν στη μαρινάδα.
3. Καλύψτε και τοποθετήστε το μπολ με τα φιλέτα στη μαρινάδα, μέσα στο ψυγείο για 30-60 λεπτά.
4. Επαλείψτε ελαφρά με το ηλιέλαιο την επιφάνεια του γκριλ και προθερμάνετε το γκριλ της Russell Hobbs.
5. Βγάλτε τα φιλέτα σολομού από τη μαρινάδα, στραγγίστε τα έτσι ώστε να μην είναι καλυμμένα με περιττή ποσότητα και τοποθετήστε τα πάνω στο γκριλ. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια. Κλείστε το καπάκι και ψήστε για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν αρκετά.
6. Βγάλτε τα φιλέτα και τα κρεμμυδάκια από το γκριλ και περιμένετε 3 λεπτά πριν τα σερβίρετε. Τοποθετήστε τα φιλέτα με τα κρεμμυδάκια στα πιάτα και συνοδεύστε με βραστά ή τσιγαριστά λαχανικά ή noodles.
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!